100%eco

North River – Cascades de duurzaamste papier producent ter wereld

Cascades kiest al sinds 1964 voor een duurzaam productiemodel en is met North River de meest duurzame papier producent ter wereld. Het hele North River assortiment wordt geproduceerd met 100% windenergie en er wordt voor de productie niet één boom gekapt.
Cascades al sinds 1964 uniek in de markt . Met uitgebreide, strenge en innovatieve productiemethodes is Cascades binnen de papierindustrie de marktleider in de aanpak van de klimaatverandering en met een omzet van 3,5 miljard euro één van de grootste papierproducenten ter wereld.
 
De markt wordt nog steeds gedomineerd door het gebruik van natuurlijke vezels van bomen. In supermarkten ligt het gebruik van natuurlijke vezels zelfs boven de 80%.
Het maken van papier kost grote hoeveelheden grondstoffen, water en energie. De papierindustrie is de op drie na grootste veroorzaker van broeikasgassen en de grootste gebruiker van water.
Gelukkig kunnen de meeste papierproducten zoals kantoorpapier en golfkarton, vijf tot zeven keer gerecycled worden. Onze 100% gerecyclede producten worden hiervan gemaakt. Hierdoor redden we waardevolle vezels  uit de afvalstroom en worden er niet onnodig bomen gekapt.
 
Écht duurzaam produceren
De NorthRiver producten zijn gemaakt van 100% gerecycled en chloorvrij gebleekt papier. Het produceren van gerecycled papier heeft ten opzichte van natuurlijke vezels van bomen een veel lagere impact op het milieu. 
Indien Nederland overstapt op NorthRiver 100% recycled producten dan besparen we 3 miljoen bomen per jaar. 
(gelijk aan 6100 voetbalvelden of de oppervlakte van Schiermonnikoog)
 
Klik voor meer informatie over North River op onderstaand logo.
 
 
Klik voor meer informatie over de 4 certificaten van North River op onderstaande logo's.
 
Het groenste papier ter wereld, 100%eco