Openluchtmuseum Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem gebruikt sinds 2009 op de horecalocaties papier van North River van Cascades. Cascades is de meest milieuvriendelijke papierproducent ter wereld. Energiebesparing, de laagste CO2-uitstoot en het gebruik van 100% gerecyclede vezels speelt een belangrijke rol bij Cascades. 

 
Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in de hele werkwijze en organisatie en worden duidelijk gecommuniceerd aan gasten en medewerkers door middel van informatie over de duurzaamheid op dispensers en op bestekzakjes. Door het gebruik van andere dispensers is een besparing van 40% op het verbruik van papier gerealiseerd.
 
Het Nederlands Openluchtmuseum werd honderd jaar geleden - op 24 april 1912 - opgericht te Arnhem en opende in juli 1918 de poorten voor het publiek. In een eeuw is het Nederlands Openluchtmuseum uitgegroeid tot een van de best bezochte musea in Nederland, met een relevant verhaal, verbonden met heden, verleden én toekomst. 
De horecalocaties van het Openluchtmuseum werken voor 75% met duurzame en biologisch verantwoorde producten. Het museum werd bovendien in 2011 bekroond met de Gouden GreenKey. Kees van Rossum du Chattel van het Openluchtmuseum: “Wij streven naar een partnerschap met onze leveranciers dat een stap verder gaat dan de gebruikelijke klant-leverancier relatie.