Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen gebruikt sinds 2010 op de verpleegafdelingen de desinfectiemiddelen van Aseptix in plaats van chloor en alcohol.

 
Het CWZ heeft de desinfectiemiddelen (zowel biociden als CE medisch instrumenten) van Aseptix uitgebreid getest en gebruiken ze nu dagelijks. De producten zijn beter in het voorkomen en bestrijden van uitbraken dan andere merken. Aseptix kan gebruikt worden in de aanwezigheid van de patiënten. Verder zijn de medewerkers zeer tevreden over het gebruiksgemak, de prima werking en het wegblijven van een hinderlijke geur en irritatie aan de huid of slijmvliezen.  Het veilige karakter van de producten is ook zichtbaar, of beter gezegd, onzichtbaar op materialen. Het CWZ heeft nu geen schade meer aan kunststoffen (zoals couveuses), Tarkett vloeren en metalen. 
 
De desinfectiemiddelen van Aseptix leveren een goed resultaat in slechts vijftien seconden. Het is tevens mogelijk om eenduidige protocollen te maken, zodat het hoge niveau van hygiëne in het ziekenhuis behouden en misschien zelfs verbeterd kan worden. De producten zijn gemakkelijk in gebruik en professionals in de zorg kunnen er mee uit de voeten. CWZ kan het optimale resultaat bereiken met Aseptix op het moment dat het hele ziekenhuis met het product gaat werken. CWZ heeft nu een ideale situatie omdat Aseptix ook in de IC- en OK-afdelingen gebruikt wordt, zodat verwarrende situaties vermeden kunnen worden. Eén product dus, ook voor verpleegkundigen, arts-assistenten en de roomservice.
 
Dhr. H. Schouten, Hoofd Schoonmaakonderhoud Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen