GewoonGroen in 2016

donderdag 24 december 2015


Ik merk in mijn omgeving dat we het afgelopen jaar weer een beetje bewuster zijn gaan leven. Het zijn de kleine dingetjes in ons dagelijks leven die een grote impact hebben voor ons zelf en voor onze omgeving. We worden steeds kritischer over ons voedsel en drinken, we scheiden ons afval al bijna automatisch en we gooien niet alles zomaar weg maar geven het bijvoorbeeld aan de kringloop. Kortom, we denken steeds meer na over wat goed voor ons is en voor een ander.
 
Gelukkig is investeren in jezelf en je omgeving niet zweverig meer, maar juist een kracht geworden. Met het klimaat akkoord van Parijs hebben alle landen in de wereld aangegeven dat het noodzakelijk is om ook aan de toekomst te denken en niet alleen aan winst op korte termijn.
 
Wat mij betreft is winst op lange termijn dat we er naar streven zo gezond mogelijk te blijven en de aarde ook zo gezond mogelijk te houden.
Veel mensen moeten we een handje helpen; gezond leven is voor velen zonder hulp een moeilijke opgave. Met kleine stapjes kunnen we al veel mensen helpen. 
Hulp geven en hulp ontvangen werkt alleen als het voor direct resultaat zorgt, het winst oplevert en mensen niet teveel hoeven veranderen.
 
Ik geloof in die kleine stapjes met grote impact. De afgelopen jaren heb ik gezien dat we veel geld verspillen en dat we dat op een eenvoudige manier beter kunnen besteden. In mijn vakgebied zie ik dat iedere organisatie al snel kan besparen op hygiënekosten en met een deel van deze besparing de hygiëne op een school in Afrika kan verbeteren. 
We drinken per jaar gemiddeld 200 liter bronwater, frisdrank en sappen uit flessen terwijl we het beste kraanwater ter wereld hebben. Wanneer je hier 25% vervangt door kraanwater kun je al 50 kinderen in Afrika helpen met schoon drinkwater. Het is gezonder voor jezelf, het kost minder, is milieuvriendelijker én je helpt er iemand mee!
 
Wil je graag kleine stapjes zetten met een grote impact dan kom ik graag langs voor een gesprek.
 
Een vrij, onbezorgd en gezond leven wens ik iedereen voor altijd toe. Geniet iedere dag van de mooie momenten en blijf investeren in jezelf, je familie, vrienden en mensen die het nodig hebben.
Geloof in jezelf en ben trots op wie je bent en wat je doet, dan wordt 2016 een prachtig jaar. 
 
Fijne kerstdagen en een mooi 2016. Geniet!
 
Bert Groen