OBS Dolfijn Driebergen loopt 4 dagen op kraanwater

vrijdag 5 juni 2015


Ik ben trots op de ruim 140 leerlingen van OBS Dolfijn Driebergen. 4 dagen lopen op kraanwater. Iedereen ontving een bidon en na afloop van de vierdaagse een extra beloning op de medaille voor een fantastische prestatie.

Kraanwater - Vierdaagse 2015

Om de kinderen in Nederland minder zoete drankjes te laten drinken tijdens de avondvierdaagse,  organiseert Join the Pipe: " de Kraanwater -Vierdaagse".  Hiervoor is een starters pakket ontwikkeld zodat de kinderen gestimuleerd worden om alleen water te drinken tijdens het lopen.

Kraanwater is gezond, goed voor het milieu en een gedeelte van de opbrengst  van het starterspakket doneert Join the Pipe aan een waterproject in Afrika.
 
Het pakket bestaat uit een pin met het jaartal voor op de medaille, een bidon met draagkoord per leerling en één spandoek met de naam van de school. De kosten voor een starters pakket zijn € 2,75,- per stuk. De levertijd van het starters pakket is ongeveer 3 weken.
 
Familie en vrienden zouden de kinderen ook eventueel  kunnen  sponsoren via de bijgeleverde sponsorkaart. Het sponsorbedrag kan de school gebruiken voor de financiering van een eigen kraanwater tappunt op school of  voor een waterproject in Afrika.
 
 
Schoon drinkwater-project in Afrika
Kleine kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 op het platteland van Afrika lopen de meeste risico's op kindersterfte. Op de veel scholen in Afrika is helaas geen schoon drinkwater.  Soms is de handpomp stuk of de school heeft geen geld voor de waterrekening. Vaak staat er een emmer in de klas waar de kinderen met vieze handen na het toiletbezoek uit drinken. Dit veroorzaakt ziektes en is eenvoudig te verhelpen met een bidon. Drinkwater meenemen van huis in een bidon is een duurzame oplossing om ziektes te voorkomen op scholen zonder drinkwater.
 
Om te zorgen dat de bidons op de juiste plek in Afrika terecht komen werken we samen met FairWater (http://www.fairwater.org/). Dit Nederlandse bedrijf maakt een duurzame dorpspomp voor Afrika met 10 jaar garantie.
 
In de buizen die nodig zijn voor de aanleg van deze pomp verschepen we gratis  de bidons zodat  deze op de meest afgelegen plekken in Afrika terecht komen. Een sponsor bedrag van € 1,50 per kind kan er al voor zorgen dat een schoolkind zijn hele jeugd veilig water van huis naar school kan meenemen. Een duurzame en innovatieve manier om de gezondheid te verbeteren van de kinderen in Afrika.